Rivers, lakes and the Adriatic. Great fishing possibilities! Hot spots, fish species and different fishing techniques. Enjoy nature and release these beautiful creatures.
On this blog you will find information about fishing here and details on numerous fishing spots in Croatia, Bosnia & Herzegovina, Slovenia and other countries in this region.

Come here for a holidays and bring your fishing rod! Tight lines! We support Catch & Release approach!
........................................................................................................................................................................................................................... © All rights reserved.

Tuesday, January 6, 2015

Cekinu bačena rukavica u lice

Edo i njegov rekord - 89 cm i 6,7 kg

Nedugo mi je priznao Edo Krmpotić, prijatelj po ribičkom štapu inače vrsni senjski spin ribolovac na brancina ili lubina: "Samo da mi je uloviti većeg od onog Cekinovog". Cekinov brancin ulovljen kod plaže u Plominu do tada je slovio za jednog od najvećih koji su ulovljeni na spin, a težio je nešto preko 5 kg. To je svakako velika zvjerka i riba vrijedna poštovanja. Tu i tamo se na Sjevernom Jadranu love i veći ali uglavnom na srdelu ili panulu, no taj Cekinov je ipak bio uhvaćen varalicom, što ulovu daje na cijeni. Nimalo lak zadatak u našem bistrom moru Edo je vrlo brzo obavio i na taj način bacio rukavicu Cekinu u lice. Ovaj gorostas iz Velebitskog kanala dugačak 89 cm i težak 6,7 kg (ako je vjerovati Edinoj vagi), ulovljen je na silikonsku varalicu (imitaciju gavuna) koja je djelo njegovih ruku. Zanimljivo da je moj do sada najveći brancin (ulovljen na srdelu) bio identične duljine, pa prilažem jednu fotografiju čisto za usporedbu. Edi još jednom čestitke na sjajnom ulovu, a Denisu Savretiću - Cekinu želimo sreću u stizanju ovog izazova.

Cekin i njegov petkilaš
89 cm sa Pelješca
Pribor i silikonski mamac kojim je Edo ostvario ulov iz snova

Epic fishing experience during the COVID lockdown on Socotra

  Well, Robi (Robert Pljuščec) is at first good fishing buddy, than excellent photographer and now a brilliant film maker. Stuck on the isl...